God ny år!!!!♥


♥♥music♥♥

♥Ny favorit låt ^^ kan verkligen inte sluta lyssna på den!! ;)♥

Stella 30 december

Blev en kort runda till stallet idag. Carina hade redan ridit så jag hade ingen jag kunde rida med. (Får inte rida själv på stella eftersom hon är som hon är och blir rädd och kan hoppa till när som helst så man kan inte precis lita på henne iblad)
Fy så lerig hon va! Så de blev att duscha henne ;) Hon blev väll ganska fin efter, svansen iaf :)  innan jag tvätta svansen var den helt svart nästan men efter blev den ganska vit, så får se hur länge den är vit!
Innan jag åkte till Stallet städa jag lite till imorgon så det är fint när de kommer gäster!
Sen har det inte hänt så mycket mer.
Nu ska jag snacka lita skype sen blir det titta på Lejonkungen 2 :D hihi älskar den fimen :D
Bild från i somras, Nu när julen är över kan sommaren komma!

Alesha 30 December

Idag red vi ner till ridhuset, Christina och Dotte hängde med ner. Alesha var lugn för att ha stått igår, hon gick hur bra som hälst i skritten och traven, när vi skulle galippera så drog hon iväg och stressade upp sig. Jag travede och skrittade istället för hon blev så stressad, Cina skulle prova att galoppera henne, men hon bara bockade och skuttade omkring så Cina travede bara omkring så hon skulle lugna ner sig. Under tiden Cina red Alesha fick vag prova Dotte, Det var väldigt långt ner till marken. Han var väldigt mysiga att rida för han är så väl riden, han har väldigt mycke större steg än vad Alesha har när jag skulle galippera så känndes det som att det gock jättefort men det gjorde det inte. Jag fick skritta Dotte hem för Christina skulle endån leda han och Cina skrittade hem Alesha.
I morgon så ska vi ta ut hästarna så då mockar vi på morgonen och Alesha får stå, sedan blir det att åka till Amanda och fira nyår.

Tråkat

Har nästan inte gjort ett enda idag!
Pappa väkte mig vid halv 11 och satt mig direkt i soffan och glodde på tv sen efter det har jag och Elin bara städat lite, efter ett tag kom Diana och jonte så fick ble lita slapp då ;) sen när dom stack tittade jag, Elin och min lillebror simon på lejonkungen<3
Klart den bästa filmen som har gjorts!! satt o bölade när simbas pappa dog... :(Buhu, sen  när vi sett klart på den filmen skulle vi egentligen se 2an men så hitta man såklart inte den så fick ble jag saknar dig istället... man kan ju redan lista ut att vi satt o halv böla till den med... Aja fin som fasiken!!
Just nu ska jag bara fixa klart headern sen blir det att dejta kudden :)

Saknad!

Sommaren 2010 hade vi en häst på prov som vi kanske skulle köpa. Det var en flugskimel som var 15 år, Hon hette Lissden Sparow och kallades för Sparven. Hon var tävlad i 130 fast inget i dressyr. Hon älskade att hoppa, jag tävlade henne kanske 6 gånger. På hoppträningar så bockade hon, stegrade och stack men när jag tränade dressyr för tränare så gjorde hon aldrig något inte heller när jag red ut med henne. Hon var hur snäll son helst att hålla på med i stallet och hon älskade att bli om pysslad.
Första gången jag tävlade henne hoppade jag 70 & 80 i 70 så tappade jag stigbyglen så vi fortsatte rakt fram istället för att svänga i 80 blev vi felfria.
Vår andra tävling så var ägarna med jag hoppade 80 & 90, vi blev felfria.
Vår sista hopptävling så hoppade vi 80 och vi fick ett stopp. Ägaren tyckte vi skulle hoppa igen så det gjorde vi, efter andra hindret så var det en båge till nästa hinder vi galopperade hyfsat långsamt för att vara vi. Plötsligt gick vi omkull och jag fick sparven på mig.
Samma dag fast på kvällen åkte vi  till stallet och jag skrittade och travade lite för att jag inte skulle bli rädd för att rida.
Ungefär 2 dagar efter att vi hade gått omkull, veterinären sa att hon var halt så besiktningen avbröts och hon fick medesin, hon skulle ledas vvarje dag, enn dag frågade ägarna om vi skulle köpa henne men vi sa att vi bara ville ha henne ifall hon gick igenom en besiktning, men ägarna ville inte besiktja henne igen så vi lämnade tillbaka henne.
Vi hade många minnen tillsammans vi tror att hon bockade för att hon hade ont i ryggen, vad vi har fått höra så är hon såld nu, jag hoppas hon har det bra hos den nya ägaren.

(Y)

Tillfällig frysning av Mom 151.2 – Wihooo!
http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2011/12/TillfalligfrysningavMom1512/

Invigning

Imorgon ska jag inviga det gröna shabraket och luvan (om vi får på den) bilder kommer i morgon :)

Alesha 29 December

Idag var jag i stallet vid nio tiden hjälpte till att ta ut hästa pollarna, sedan mockade jag det blåste väldigt mycke idag så Alesha fick vila. När jag var klar i stallet åkte jag ner til Viarp för där var Pay and jump, hjällpte till lite där och sedan fotade jag Dotte som var jätteduktig. En i stallet som jobbar på Hööks skulle se om det gröna chabraket fanns kvar och iså fall köpa de till Alesha. I morgon blir det att åka till stallet vid 13 tiden, så ska vi tömmköra Alesha och ssedan rida lite, måste ju trimma lite inför dressyr tävlingen på onsdag.
Några bilder på Dotte
Något som vat lite läskigt!!

Alesha 28 December

Idag körde vi med transporten ner till ridhuset pågrund av det dåliga vädret. Skulle ha sporrar idag för att man får ju inte ha spå på dressyrtävlingar. Alesha kickade med benet när man latill skänklen och bockade även lite, det var länge sedan någon hade sporrar på henne sist så hon tyckte det var linte jobbigt. Jag red igenom dressyrprogramet och det gick bra ända tills vi skulle galoppera då for hon iväg och började bocka, hon blev väldigt het efter det så jag travede något varv på volten men hon ville inte lyssna så då skrittade jag istället. hon lyssnade inte alls och gjorde som hon själv ville, så Cina hoppade upp på henne och red lite i skritt och trav sedan satt jag upp igen och bara skrittade och det gick bra. Imorgon ska vi tömmköra henne och sedan rida lite ska även titta när Dotte ska hoppa.
Linte bilder från idag.

rörigt!

förlåt för röran här på bloggen just nu men ny design och header kommer snart sålänge får det seut såhär

Passa på när det är rea!

ska köpa detta shabraket på hööks
Har även tänkt köpa det chabraket för jag fick luvan till de i julklapp av Amanda

Alesha 27 December

Idag red vi till ridhuset för att rida lite dressyr, det blåste ganska mycket idag så Alesha gick på helspänn hela vägen ner. Det var bara stora ridhuset som var ledigt så vi fick rida där idag, det stod massa hinder framme så Alesha blev väldigt glad och taggad hon trodde att vi skulle hoppa idag. Det gick super bra idag hon tycker det är väldigt jobbigt att gå fint i traven på volter och då kör hon gärna upp huvudet, men idag gick det bra vi skulle galoppera för första gången idag sedan hon blev frisk förklarad. Tänkte bara galoppera lite idag något varv på volten, hon var lugn och fin och tyckte det var sjukt kul så hon vile sparka backut men tyckte de var jobbigt så hon gjorde det bara med ena benet haha. på vägen ham var hon väldigt nöjd och glad.
Imorgon ska jag rida i ridhuset igen och då blir det och rida igenom dressyrpogramer för vi ska vara med på pay and ride den 4 january så dax att börja rida igenom det lite.

Stella 27 december

Red inte idag då ägaren tyckte att vi skulle träna med stella från marken ist.
Hon är ju väldigt bakskygg av sig och väldigt nervös.
Så vi tränade lite ute på gården med plastpåse (den ska kunna röra henne utan att hon reagerar)  och de gjorde hon jätte bra. sen skulle dom last träna som Stella tycker är så läskigt. De gjorde hon ganska bra med :) 
Har inte gjort så mycket mer idag, så nu på kvällen blir det kanske chill och gotta sig framför datan och kanske glo på tv ;)


Saknaden är enorm!

För varje dag som går tänker jag på dig. Du var verkligen en speciell ponny som man verkligen inte kunde släppa.

Sommaren 2010 red jag in denna ponnyn Magic. Han hade haft på sig sadel EN gång för 2-3 år sen.
Detta var första gången jag fick rida in en häst från början, så jag fick gissa mig fram och kom med egna ideér.  Det var inte meningen att jag skulle ta hand om honom sen efter att jag ridit in honom men eftersom ägaren och hennes barn inte var så ridintreserand "fick" jag honom och kom så ofta jag kunde.
När jag skulle "hoppa in" honom blev det bara att hoppa över små grenar som låg på marken för dom hade varken paddok, hinder eller något annat där. efter ungefär 3-4 månader med honom åkte jag iväg till viarp (VKRK) för att träna hoppning.
Det var förstagången han var i ett ridhus och såg andra hästar, riktiga hinder.
Man skulle kunna tro att han flippade ut helt men han var cool lugn och hoppade super fint. De första gångerna när vi skulle trava över bommarna var han ju såklart lite nervös men det släppte rätt så snabbt.

Första tävlingen med honom var en klubb tävling på viarp (20 och 40) då han aldrig har varit inärheten av så många folk och ungar som pratar och det ekar lite och sen speakern och musiken. lika cool där som på hoppkursen. brydde sig inte alls om vad som fanns på läktaren bara det som han skulle göra.

vår sista tävling tillsammans var också en klubbtävling fast KM (klubb mästerskap) Där vi hoppa vi 60 och 75cm hur fin som hellst men efter som jag anmälde mig som B-ponny med honom fick jag inte delta i KM klassen utan fick bara vara med i clear round och öppna. egentligen fick jag inte va med i öppna heler men efter som vi hade bäst tid av nästan exakt alla där så sa dom att det var "överklassning" eller vad de heter. så ja vi fick med oss två 1a rosetter hem plus ett hästhuvud.

Har så fantastiskt fina minnen med denna underbara ponnyn. Jag hade hoppats på fler men eftersom det hände en sak mellan ägaren så vill jag inte träffa henne mer, kan ta det lite snabbt förklarat men inga riktiga detaljer.

Ägaren hade lovat mig att ALDRIG sälja Magic för han var MIN ponny! Men såklart kan hon inte hålla de och lovade en annan att hon skulle snacka med mig om att sälja honom till dom personerna som kom och tittade på honom.

Och sen en annan gång ringde pappa till henne och sa att de ärju inte rätt att göra och och speciellt inte ringa till MIG och säga det....!  så hon sa att hon inte skulle sälja honom IGEN och sen återigen skickar hon ett sms till mig där det står "vi måste snacka om magic" och inget mer så jag vet ju att hon menar att hon ska sälja honom IGEN... och sen när hon ringde mig sa hon "du kan ta alla dina saker som du köpt till honom för om ni inte köper han säljer jag honom till en annan i veckan" Och de saker jag hade köpt till honom går för över 3000:- och de hade ägaren lovat att betala oss, men nej de gör hon ju inte... vi köpte till och med solexem medel till honom så han slapp lida så mycket av att de kleade. sen har vi köpte andra saker till honom som var ett MÅSTE!

Nu har det gått över 3 månader sedan hon sa såhär och han är fortfarande inte såld. han står bara  i hagen tillsammans med sina två kompisar och bara står, ingen som rider, borstar, tar han om honom och han får inte uppleva något annat som han älskar....

så j*vla lågt av dom att göra såhär, Magic älskar ju att komma iväg från hagen för där har han stått i 8ÅR!!!! och nästan aldrig fått komma ut!!!!


varje gång jag åker förbi där han bor och ska se om han är kvar står han alltid där och ser helt olycklig ut.
bjrukar faktist gå in i hagen och kalla på honom och så kommer han i full 90 och börjar gnägga och vill kela :') tänk att han kommer ihåg mig... :') <3Jeej!!!


God Jul

Hoppas alla får en fantastik fin dag idag med fina presenter och allt som ni önskat er.
Här är det inte precis någon julstämning när solen skiner :/
God Jul på er
Puss ha det bra! <3

Underskrift!!

angående förra inlägget så kan ni skriva under med era namn på denna sidan
---> http://www.namnlista.se/alla-vi-som-ar-emot-ridsportsforbundets-nya-regel-om-loggor-pa-utrustning
Hoppas det verkligen kan fixa sig...!!

LÄS!

Detta är helt sjukt, texten är tagen från http://www.tidningenridsport.se

TÄVLING Redan köpt tävlingsutrustning inför 2012? I så fall är det bäst att du kollar att den klarar de nya TR-bestämmelserna.

I nya TR för 2012 finns en rad olika bestämmelser för ryttarens kläder och hästens utrustning under tävling.

Bland annat får ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en tre kvadratcentimeter, alltså 3x1 centimeter. Samma sak gäller för hästens utrustning som voljlock och benskydd. På täcken får det inte finnas några märken överhuvudtaget.

Bestämmelserna gäller hela tävlingsområdet från och med 1 januari 2012.

För ryttare och kuskar som har särskilda sponsoravtal gäller andra bestämmelser. Till exempel får det vara ett märke som är 10x20 centimeter stort på varje sida av vojlocken

Vad tycker ni om detta?


Om Mig

Hej jag heter Amanda och är 15 år. Mitt stora intersse är Ridning och folkrace.
Jag har en foderhäst som heter Stella jag har varit fodervärld på henne sen den 3 januari 2010. Stella är en väldigt speciell häst som man inte kan kasta upp vem som hellst på. Man måste kunna rätt mycket för att rida henne.
Hon har sina personligheter och är väldigt nervös av sig. speciellt när det är något nytt som inte har vatt på samma ställe som innan och blir rädd för nästan allt. Förutom detta så är hon en helt underbar häst att ta hand om. Hon älskar att bli ompysslad.
Har ju ett annat intresse oxå som heter Folkrace.
min första tävling var i början av året i Laholm.
Bilen jag kör är en Saab 900i som jag tycker jätte mycket om. Den är rolig att köra och har aldrig "svikit" en.
Stella och jag i sommras
Stella ox
Arab
f.2001
e.guld u.sparto
Folkrace bilen
Senaste helsingborgs tävlingen

Pressentaton

Hej! tänkte köre en liten Pressentaton om mig.
Jag hatter Lina och är 15 år jag går på PeterSven skolan i Helsingborg. Mitt stora intresse är ridning, jag har ridigt i ungefär 9 år. Jag har en Häst som hetter Alesha som är 8 år. Vi köppte henne i sommras av en hästhandlare. Alesha kommer från Irland och hon komm till sverige i slutet av January.
Alesha är välldigt känslig och hon blir lätt stressad. Vi har redan hunnit tävla lite, några hopptävlingar och en dressyrtävling. Vi var med i viarps Alsvenske lag, och det gick väll inte så bra vi stannade ut oss i de 2 första omgångarna, den tredje omgången så hade vi bytat till ett tjockare bätt som hon trivdes bättre på och vi gock runt hela banan.
Alesha har nyss varit skadad så vi håller på att sätta igång henne försiktigt så att skadan inte kommer tilbax.
Bortsätt från Alesha så har vi en katt som är 3 år och hetter Ester, och så har vi en hund på snart 2 år som hetter Trixie.
Amanda kommer snart skriva om sig.
Vår första hopptävling 40 cm
Vår senaste hopptävling Allsvenskan på viarp 90 cm
Andra gången jag provred henne

RSS 2.0